Direct naar team:      SVN1  SVN2  SVN3  SVN4  G1  35+1  JO19-1  JO19-2  JO17-1  JO17-2  JO15-1  JO15-2  JO13-1  JO13-2  JO11-1  JO11-2  JO09-1  JO09-2  JO07-1

Historie

SVN is de afkorting van Sportvereniging Nieuwenhagen en werd op 15 juni 1934 opgericht onder de naam "JW Boys", als onderafdeling van de, toen in de parochie Nieuwenhagerheide, bloeiende Jonge Werkman. Aan de wieg stonden kapelaan Lanckohr en meester Brouwers.

In hetzelfde jaar werd nog deelgenomen aan de competitie in de 3e klasse van de RKLVB. Eindigde men in dat eerste jaar op een 4e plaats, het seizoen later zou men de kampioensvlag hijsen. na een nek-aan-nek-race met Heksenberg. Na drie jaar werd de club zelfstandig en ging verder onder de naam SVN en leidde tot 1959 een kwakkelend bestaan in de 4e en 3e klasse van de KNVB.

De doorbraak naar het "hogere" zou beginnen met de komst van Wiel Corver in juli 1959. Hij zou in zijn eerste seizoen (1959/1960) SVN naar het kampioenschap leiden, met promotie naar de 2e klasse, na een spannende strijd met Kolonia. Drie seizoenen zou men in de 2e klasse vertoeven, met nog altijd in herinnering de beslissingswedstrijd in het toenmalige Fortunastadion te Geleen tegen RIOS'31 voor 12.000 toeschouwers in het seizoen 1962/63, welke door RIOS'31 met 3-1 gewonnen werd.

Bij de instelling van de hoofdklasse in 1974, waarbij de 7 bovenste van de districten Zuid I en II van het seizoen 1973/74 promoveerden, is SVN erbij. Hierin verwerft SVN de naam "Volendam van het Zuiden" want met de regelmaat van de klok promoveerde men naar de hoofdklasse, maar degradeerde ook weer net zo vaak. De eerste degradatie volgde in 1981. Het duurde tot 1987 alvorens men weer kampioen werd en promoveerde. In 1989 echter moest men het weer een trapje lager zoeken en nu duurde het tot 1991 alvorens men weer de titel in de eerste klasse veroverde en promoveerde naar de hoofdklasse. Het verblijf aldaar duurde nu drie jaar en in 1994 moesten de rood-witten hun heil weer zoeken in de eerste klasse. Niet vergeten mag worden dat het 1e team in het seizoen 1975/76 de districtsbeker Zuid II won.

In 1995 tenslotte werd voor het laatst de promotie naar de hoogste amateurafdeling bewerkstelligd. Met grote overmacht behaalde SVN toen de kampioenstitel. In 1998 degradeerde men voor de vierde keer naar de eerste klasse, waarin met wisselend succes werd gespeeld tot 2005. Op zondag 24 april 2005 degradeerde SVN, na 41 jaar op eerste- en hoofdklassenniveau te hebben gespeeld, naar de tweede klasse. In 2011 werd er middels een kampioenschap wederom promotie naar de 1e klasse afgedwongen. In de 2 daaropvolgende seizoenen degradeerde het 1e elftal echter 2 maal, waardoor de vereniging voor het eerst in de geschiedenis op het 3e amateurniveau uitkomt. Tot nu toe speelde het 1e team 14 seizoenen in de hoofdklasse.

In 1940 besloot de club met de oprichting van een jeugdafdeling. Uit deze jeugdafdeling zijn in de loop der jaren heel wat talenten naar voren gekomen. In het verleden speelden o.a. Ben Bosma, Jo en Wim Vrösch, Joep en Michel Haan, Hans Zuidersma. Wiel Smeets en zijn zoon Raijmond Smeets en Roberto Lanckohr in het betaald voetbal.

De vereniging is zowel recreatief als prestatiegericht. Het beleid van de vereniging is erop gericht dat doorstroming naar de senioren en met name naar het 1e team zoveel mogelijk geschiedt vanuit de eigen jeugd welke derhalve veel aandacht krijgt. Spelers die niet prestatief willen voetballen, dienen vooral plezier in het voetbalspel te hebben. Het onderscheid tussen prestatief en recreatief voetbal is onder andere in de opzet van toernooien van de jeugdafdeling terug te vinden.

In de regio staat de vereniging bekend om haar goede jeugdopleiding. Het staat buiten kijf dat er bij het profvoetbal extra interesse is voor onze spelers. Wekelijks, bij de jeugdwedstrijden, zijn wij daarvan getuige. Zo zijn er de laatste seizoenen weer een aantal jeugdspelers benaderd hetgeen resulteerde in het vertrek van spelers naar PSV, Roda JC en Fortuna. Mits in goed overleg heeft onze vereniging daar geen moeite mee.

Tenslotte heeft de club sinds het seizoen 1992/93 een G(ehandicapten) team. De vereniging ziet in het begeleiden en sporten van gehandicapten een belangrijke taak en onze vrijwilligers doen dit met verve.